Siirry sisältöön

Vuosi vaihtuu sumussa

Tässä sitä taas ollaan, pian vuoden vaihteessa. Olo on jotenkin hämmentynyt. Vuosi on mennyt käsittämättömän nopeasti ja jotenkin täysin ”sumussa”. Ensin mietin että eihän tänä vuonna ole tapahtunut oikein mitään, kuin pelkkää koronaa ja ”ollaan auki ja välillä kiinni” -meininkiä. Vanhojen päivitysten ja allakan selaaminen avasikin silmiä tuon asian suhteen. Sumun seassa on kuitenkin tapahtunut paljon.

Henkilökohtaisella puolella on ollut tänäkin vuonna valitettavan paljon surua ja sairastelua, niin itsellä kuin läheisilläkin. Suurimpina tässä isäni kaksi sydänpysähdystä, joista molemmista on onneksi selvitty isolla säikähdyksellä ja arkielämän muutoksilla. Vuosi sitten sairastettu korona jätti jälkensä pitkälle kevääseen, jopa kesään asti, niin Paronille kuin minulle. Rankan taudin jälkilöylyt olivat aikamoiset ja muuttivat todella oman käsityksen taudin kuvasta. Mistään pikkuflunssasta ei meidän kohdalla todellakaan ollut kyse.

Iloisina asioina kotielämässä oli juniorin peruskoulun päätös ja haluttuun opiskelupaikkaan pääsy. Lisäksi mukaviin muistoihin jää isän ja pojan yhdessä viettämä Ratball viikko Suomen upean helteisessä kesässä. Joko nämä asiat yhdessä tai erikseen ovat selkeästi muuttaneet isä-poika suhdetta parempaan suuntaan.

Työrintamalla on korona tietysti ollut vuoden määräävä tekijä. Jos nyt oikein laskin, kaiken kaikkiaan kolmet lomautuslaput on tänäkin vuonna henkilökunnalle joutunut kirjoittamaan. Jossain kohtaa on oikeasti usko meinannut loppua, päästäänkö tästä koskaan eroon. Ravintolarajoitusten seuraukset henkilökuntapulan merkeissä olivat kesällä jo selkeästi näkyvissä meilläkin.

Vuoden aikana on saatu rempattua Routen sisätiloja myymälän ja ravintolan osalta ja taustalta esimerkiksi jätevesijärjestelmää. Ranchin uusi toimisto saatiin valmiiksi rempan ja muuton osalta. Lisäksi kaikkien toimipisteiden uudet nettisivut saavat uuden ilmeen ja ovat viittä vaille valmiina julkaistaviksi.

Cruisinkeja pidettiin parit kokoontumisrajoitusten välissä. Käyntiin on lyöty BBQ-savustus sekä catering tilausruokapuoli ja on uusittu sekä carte- että lounaslistoja. Lisäksi on kehitetty leipomon toimintaa ja valikoimaa uuden leipurimme kanssa. Suosikkina täällä Ranchin Donarit ja ne mahtavat käsin tehdyt karjalanpiirakat.

Johtuuko tuo sumu sitten tehdystä työstä, ajankulusta, vapaa-ajan puutteesta vaiko korona-ajasta yleisesti, on kiva huomata että taustatyötä ja asioiden kehitystä on kuitenkin tapahtunut mukavasti. Kärsimättömänä luonteella varustetun ihmisen on näitä etappeja välillä vaikea huomata ja muistaa. Kaikki ei voi tapahtua sormia napsauttamalla, vaan askel kerrallaan hallitusti eteenpäin on oikein mainio tyyli. Täytyy useammin kuin kerran vuodessa ottaa tavaksi katsoa asioita taaksepäin ja vetää yhteen kaikkia tapahtumia.

Kiitos

Vuoden kiitokset joustosta lähtevät Ranchin henkilökunnalle. Taas vuosi epävarmuuden keskellä ja silti on hommat saatu hoidettua ja firmat pidettyä kasassa.

Yhteistyökumppaneille kiitos hyvästä yhteistyöstä ja luottamuksesta Ranchin toimintaan.

Ystäville kiitos hyvistä keskustelusta, kuuntelusta, ilojen ja surujen jakamisesta matkan varrella.

Kanssakulkijoille ja asiakkaillemme iso kiitos palveluidemme käyttämisestä, mukavista muistoista ja eteenpäin vievistä kohtaamisista.

2022

Tuleva vuosi alkaa sillä millä edellinen päättyy – koronarajoituksilla. Tästä huolimatta minulla on isot odotukset tulevan vuoden osalta. Viime kuukausien aikana tehdyt askeleet ja päätökset on aika tuoda käytäntöön ja ja jatkojalostaa lentoon. Tiedän että korona voi vesittää näitäkin ajatuksia matkan varrella, mutta jotenkin on nyt sellainen olo että ei se nyt enää kolmatta vuotta voi riehua. Jossain kohtaa pitää ruveta etenemään ja elämään.

Jotta saisin tätä omaa sumua hieman hälvenemään ja ajatuksia kirkastumaan, meinaan nyt ottaa ja pitää pari vapaapäivää. Hyvä kirja, villasukat jalkaan, lasi hyvää punkkua, juustolautanen ja aivot narikkaan.

Pidä itsestäsi entistäkin parempaa huolta. Hymyile ja naura, nauti elämästä. Antoisaa Vuoden Vaihdetta Sinulle!

Janika