Siirry sisältöön

Vähiin käy ennen kuin loppuu

Vaikka elokuu onkin mitä mahtavin kesäkuukausi vielä, on koulujen alkaminen jonkinlainen kesän hiipumisen merkki. Peruskoululaiset saavat vielä viikon ajan ottaa rennosti, mutta amikseen lähtevien osalta on maanantaina aikainen herätys.

Ranchilla Jare on kesän ajan ollut töissä tallin puolella Heikin ja Paronin huomassa. Maanantaina on aika siirtyä uuteen koulumaailmaan Salpauksen autopuolelle. Ensimmäistä kertaa sitten ekan luokan alun olen Jaren suusta kuullut sanat; ”kiva kun koulu alkaa”. Odotukset ja oppimisen halu autopuolesta ovat siis korkealla. Toivottavasti käytäntö ei ammu alas tuota intoa ja toivottavasti koulut saadaan pidettyä auki syksyn ja talven ajan.

Kesä on ollut enemmän kuin haasteellinen. Rankan koronavuoden jälkeen ei henkilökuntaa ole saatavilla. Tämä valitettava ilmiö on ravintolapuolella tätä päivää ympäri maan. Täysin ymmärrettävää jatkuvien sulkujen ja lomautusten takia, että porukka lähtee täysin muihin hommiin. Lisäksi tilanne on edelleen niin pomminarka, että haluja alalle paluuseen ei ole. Tilanteen vuoksi on moni ravintola joutunut miettimään aukioloaikansa uusiksi ja pitämään paikkoja kiinni. Myös meillä on tilanteella ollut vaikutusta aukioloaikojen osalta.

Haku sekä salin että keittiön puolelle on meilläkin ollut auki jo kaksi kuukautta. Kokonaista kaksi hakijaa on tänä aikana ollut, joista kumpaakaan ei voitu palkata. Erittäin ikävä tilanne siis. Väistämättä olemassa oleva henkilökunta on joutunut joustamaan ja venymään paljon, jotta kesälomiakin on saatu pidettyä. Jälleen nostan hattua meidän porukalle, jotta homma on saatu pidettyä kasassa.

Routen uudet aukioloajat 2.8. alkaen

Route 24 liikenneaseman osalta ilokseni ilmoitan että 2.8. alkaen venytetään aukioloaikoja ja avaamme arkisin jo kukonlaulun aikaan klo 6. Pääsemme siis pitkän tauon jälkeen palvelemaan aamun työmatkaliikennettä. Uutuutena tarjolla take away aamupalapussi, joka on helppo napata vaikka matkalle mukaan. Aamupalavalikoimasta voit oman maun mukaan valita neljä mieleistä tuotetta, hintaan 5,90 eur.

Ranchin uusi toimisto alkaa vihdoin valmistua. Remontti aloitettiin jo alkuvuoden puolella, mutta pari pikku muuttujaa on taas matkan varrella ollut, joten nyt vasta on loppusilausten aika. Uusi toimisto sijaitsee Routen yläkerrassa. Katsotaan saataisiinko järkättyä vaikka avoimien ovien päivät / tuparit kun saadaan paikat kuntoon. Henkilökohtaisesti olen varsin innoissani uuden toimiston osalta. Josko tämän avulla saisi jonkinlaisen rytmin elämään, kun tulee ”käytyä töissä”. Tähän asti on tullut oltua töissä 24/7, kun toimisto on ollut olohuoneen vieressä.

Nyt toivottelen lomalta työhön tai kouluun palaaville intoa touhuun. Pidetään peukkuja että uusia sulkutiloja ei olisi tulossa ja pystyttäisiin pikkuhiljaa elämään normaalia elämää koronan keskellä.

Janika