Siirry sisältöön

Route 4 v

Tänään 15.5. tuli täyteen 4 vuotta Route 24 liikenneaseman avaamisesta.

Asemalla on ollut varsin vaihteleva historia ja se on toiminut vuosikymmeniä aiemmin Körri nimellä ja viimeksi Neste-lipun alla.

Jo paikkaa hankkiessamme tiesimme, että käsissä tulee olemaan aikamoinen haaste ja rahareikä. Asema oli muutamaa vuotta aiemmin ollut konkurssin partaalla ja sen myötä paikat huonolla hoidolla. Paikan maine ei ollut parhaasta päästä ja aikamoisia tarinoita kuultiin sieltä täältä. Muutama ihminen minulle sanoi suoraan, ettei tule koskaan kävelemään enää niistä ovista sisään. Ei muuta kuin härkää sarvista kiinni…

Teimme heti päätöksen, että Körrin legendaarisesta nimestä luovutaan ja Nesteen liput vaihdetaan, jotta paikalle saadaan täysin uusi alku. Toisille paikan nimi ei mielessä muutu koskaan, se on selvää pitkän historian vuoksi. Ja neljän vuoden jälkeenkin paikalle ilmaantuu asiakkaita tarjoamaan plussakorttia kassalle. Paikan uusi teema oli meillä kirkkaana mielessä. Ranch-amerikka/autohenkinen paikka, herkullista ruokaa, rentoa meininkiä ja hyvää palvelua. Isoihin asemaketjuihin haluttiin ottaa selkeä ero niin ulkonäöllisesti kuin toiminnallisuuden osalta. Teeman ja eroavaisuuden myötä polttoaineiden jakelijaksi valikoitui vanha kunnon Gulf.

Paikan kehittäminen on ollut hitaampaa kuin mitä ensin kuvittelimme. Alusta alkaen on eteen tupsahtanut vasemmalta ja oikealta täysin ”ylimääräisiä” kunnossapitotöitä ja ongelmia, joita ei pitänyt edessä heti olla. Suurin osa näistä on sellaisia taustalla olevia, jotka eivät näy asiakkaalle tai ulospäin. Mutta tehty on ja paljon, siksi alussa puhumani rahareikä senkun kasvoi kasvamistaan. Jokainen näistä töistä ja investoinneista on kuitenkin sellainen, joka luo pohjaa tuleville kehityksille. Kaikkea on parempi jatkaa kun taustat ovat kunnossa. Mutta rahallisessa mielessä tämä tietysti on hidastanut muuta kehitystä. Toki myös sisustuspuolta on muokattu jo rankalla kädellä ja saatu paikkaa enemmän oman hengen mukaiseksi.

Tähän perään tupsahti sitten korona, joka tietysti on hankaloittanut asioita enemmän kuin tarpeeksi. Pelkästään Route on vuoden 2020 aikana, ottanut niinsanotusti turpaansa satoja tuhansia euroja. Kaikkineen tähän asti puhutaan jo lähemmäs miljoonasta eurosta. Valtion hurjasti mainostamia tukia talo on saanut alle 10.000 euroa, joten ihan ei hallituksen puheet kattavista sulkukorvauksista ole kohdanneet todellisuuden kanssa. Ainekaan minun maalaisjärkeni mukaan nuo luvut eivät ihan samalla viivalla tai edes kartalla kohtaa. Mutta elämä on…

Kaikesta tästä huolimatta, usko paikkaan on edelleen vahva. Pää on täynnä ideoita, miten paikkaa kehittää, mitä kaikkea siellä voisi järjestää, miten toimintaa muokata jne. Haasteet eivät koronan päättymiseen lopu, niitä meillä kyllä riittää. Ilmeisesti yrittäjyyteen kuuluu jonkinlainen masokismi, kun pään seinään hakkaaminen on ihan ok. Oletuksena on, että joskus se seinä antaa periksi ja ideat pääsevät lentoon.

Kehitystiellä siis jatketaan askel ja neliö kerrallaan ja koronan jälkeen taloutta laitetaan kuntoon omin eväin. Tästäkin me tulemme selviämään. Kehityksestä, toiminnasta ja tapahtumista kerrotaan jatkossa myös täällä blogissa lisää. Mielellään otetaan vastaan myös asiakkaiden ideoita, ajatuksia ja toiveita paikan suhteen. Niitä voi lähetellä osoitteeseen paimelanranch@gmail.com.

Alkaneen kesän ja Route 24 synttäreiden kunniaksi, Paimelassa täräytetään tänään pihasauna tulille ja skoolataan saunaolusilla.

Hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille! Nähdään vaikka Routella!

Janika