Siirry sisältöön

Kun leimahtaa

Sunnuntai-ilta 9.10 olisi voinut päättyä paremminkin ja toisaalta taas, myös pirun paljon huonomminkin.

 

Lahden Pancholla, keittiön rasvakeitin syttyi iltasella leimahtaen tuleen, mitä ilmeisemmin laitevian vuoksi. Henkilökunta toimi ripeästi, hoiti alkusammutustöitä ja evakuoi asiakkaat. Palokunta oli hetkessä paikalla ja otti ohjat käsiinsä. Palo saatiin nopeasti rajattua, eikä onneksi lähtenyt leviämään muihin kauppakeskuksen tiloihin.

Kaikki katastrofin ainekset oli ilmassa ja lopputulos olisi voinut olla jotain niin kauheaa, etten halua sitä enää edes ajatella. Voitte olla varmoja, että kaikki nämä ajatukset pyörivät päässä ensimmäisen viikon ajan, varsinkin yön pimeinä tunteina, aina uudestaan ja uudestaan.

Pahimmat skenaariot onneksi jäivät mielikuvituksen tasolle ja ammattilaiset pitivät huolta, että päästiin kuitenkin vähemmällä. Tästä olen ikuisesti kiitollinen!

 

Mutta… kirpaisee se silti, ihan huolella ja vatsanpohjan kautta.

 

Hetken aikaa on nyt hengitelty, tutkittu tuhoja ja mietitty ratkaisuja. Nyt on aika laittaa taas katse eteenpäin ja ruveta touhaamaan.

 

Tuhot keittiöpuolella ovat kuitenkin sen verran isot, että uusiksi menee isolla kädellä. Vesivahinkojen kuivatus aloitettiin heti tapahtuman jälkeen ja tämä tulee vielä jonkin aikaa jatkumaan. Tilaa on siivoiltu ja tyhjennetty ja tällä viikolla aloitetaan välikattojen ja seinien uusimiset.

 

Askel kerrallaan eteenpäin, mutta aikaa se tulee viemään. Positiivisella ajattelulla Pancho aukeaa uudelleen ensi vuoden alussa, mutta monta muttaa ja mutkaa on vielä matkan varrella, joten päivää ei vielä voida kiveen kirjoittaa. Sitä mukaa informoidaan kun asiat etenevät ja alkaa valon pilkahduksia tunnelin päässä näkyä.

 

Panchon ollessa suljettuna, pikkuveljet, eli Lahden alueen Pancho Villa Expressit palvelevat:

  • Ranch Club, Kipparinkuja 2, Niemen satama (myös Wolttaamalla kotiin)
  • Route 24, Joenkulmantie 2, Asikkala

 

Tässä kohtaa lähetän myös isot ja lämpimät kiitokset: Hämeenmaa, Polygon, Pohjantähti ja Dayton Lahti! Mielettömän nopeaa ja ammattitaitoista väkeä. Ilman teitä pyörisin varmaan vieläkin sormi suussa roskapussin kanssa miettimässä, että mitähän sitten seuraavaksi pitäisi tehdä…

 

Kyllä tämä tästä taas iloksi muuttuu! Mutta olisin kuitenkin sitä mieltä, että tämä oli nyt once in a lifetime juttu, ei enempää, jos saan pyytää kiitos.

 

Iloa ja valoa!

Janika