Siirry sisältöön

Esittelyssä Osku

Esittelyssä Ranchin Turvallisuuspäällikkö ja Personaaliraineri, maahanmuuttaja Liebe Doggen Operation Overlord ”Osku” ”Oskari” 7v.

Eläminen jättikokoisen ja varsin huumorintajuisen koiramaailman Apollon kanssa, tuo mukanaan paljon sattumuksia ja tapahtumia ja niitä Oskun kanssa on todellakin matkan varrella riittänyt. Varsinkin nuoren ja villin murrosikäisen uroksen kanssa sai painia välillä ihan kirjaimellisestikin. Tuolloin ei vinkulelut, nallet tai uudet makuualustat kestäneet viittä minuuttia. Kymmenet niistä kokivat kovan kohtalon räjähdyksenomaisesti. Sukkia koira nieli enemmän kuin pesukone ja niiden ulostulosta tehtiin veikkauksia, että mistä päästä ja millaisessa muodossa tällä kertaa.

Kaikesta härdellistä pahinta oli kuitenkin jatkuva karkaaminen. Oskari lähti pihasta aidan ali (kyllä ali) parissa sekunnissa kun selkänsä käänsi. Yleensä koira löytyi naapurin lehmien kanssa laitumelta, lehmänpaskassa kieriskelemässä ja tietysti sitä syötiinkin aina maha täyteen. Muistan yhden yön kun heräsin ja pimeässä kävelin keittiön läpi. Yhtäkkiä varpaiden välistä alkoi tursuta lämmintä, kertaalleen syötyä ja oksennettua lehmänpaskaa ja sitä sitten riitti. Siinä se loppuyö sitten menikin lattioita ja itseään pestessä. Se oli niitä hetkiä, jolloin mielessä kävi että mitä sitä on oikein tullut kotiinsa hankittua…

pienestä ihmeestä vauhdikkaaseen murrosikään

Onni oli silti matkassa mukana. Reissuiltaan koira saatiin aina ehjänä kotiin ja sukat ym niellyt esineet, eivät jääneet suolistoa tukkimaan, vaan saatiin aina ilman eläinlääkärin leikkauspöytää ulos.

Dogin fyysinen ja henkinen kasvuaika on vaativampi kuin monella muulla rodulla. Mutta sieltä se sitten sinnikkään koulutuksen ja työn jälkeen löytyy; Rauhallinen, tottelevainen, hyväntuulinen ja herkkä jättiläinen. Hienotunteinen doggi ymmärtää omistajaansa jo pienistäkin eleistä ja viittauksista, älyä siis kyllä piisaa. Eri asia sitten on antaako mukavuudenhalu myöden, jotta viitsisi vaivautua asian eteen jotain tekemään. Herkkätunteisuus menee välillä överiksi, kun vaikka pihalle ilmestynyt uusi muovipussi voi saada tämän jätin hetkeksi täysin pois tolaltaan…

eteen voi tulla yllättävänkin isoja esteitä, joista ei vaan yli pääse…

Rotunsa mukaisesti Osku valitsee ulkoilusäät tarkkaan. Sateet, viimat ja kovat pakkaset, saavat koiran kääntymään nopeasti takaisin sisälle ja palaamaan pehmeän sohvan syövereihin. Oskulla on myös suuri sydän. Ihan sama oletko toinen koira, hiiri, lintu, kissa tai lehmä, ei muuta kuin tutustumaan. Perheen ulkopuolisiin ihmisiin kyllä suhtaudutaan aluksi hieman varauksella.

isoon sydämeen mahtuu paljon kavereita

Yhteistä matkaa on nyt jatkunut reilut 7 vuotta. Valitettavasti tanskandogit eivät kovin pitkäikäistä porukkaa ole, joten yhteiselon aika vähenee vääjäämättä. Toivon, että tämä kaveri jaksaa sinnitellä rinnalla ja harmaantua meidän vierellä vielä pitkään.

veteraanidoggi harmaantuu arvokkaasti

Minulla on nyt ollut doggeja 30 vuotta ja en yhtään päivää antaisi siitä pois. Kun doggi on sinulle se oikea rotu, ei siihen ole muuta lääkettä, kuin tanskandoggi tai kaksi tai…

Janika